El Ioga Aeri, o en el cas de Zona Fitness Lleida el Ioga Pilates Aeri, també conegut com aeroioga, o ioga en suspensió, és una activitat física que es troba en constant creixement de popularitat per dos motius: per la seva realització cridanera, i pels beneficis que es poden obtenir amb la seva pràctica. És per això que el ioga aeri és una activitat molt demandada en tots els gimnasos i centres especialitzats i, evidentment, per a poder impartir aquesta disciplina es requereix haver realitzat una formació específica.

postura-invertida-classe-ioga-pilates-aeri

Què és el Ioga Pilates Aeri?

El Ioga Pilates Aeri és una modalitat o variant del Ioga i del Pilates, en la qual s’inclouen una sèrie de postures o moviments acrobàtics, i que compten amb la particularitat que es realitzen sobre un gronxador format per una tela, el qual es troba penjat del sostre.

Què implica això?

Durant la pràctica del Ioga Pilates Aeri, la particularitat més característica és que no mantindrem contacte amb el terra, ja que haurem de romandre sobre el gronxador mentre mantenim la postura.

Es tracta d’una variant molt física del Ioga i del Pilates que permetrà treballar el cos d’una forma molt intensa, a més de comptar amb el característic treball mental i espiritual propi d’aquesta tradicional disciplina.

Aquest component física es deu al fet que al Ioga Pilates Aeri també s’inclouen una gran varietat de postures del Hatha Ioga, així com moviments propis del Pilates i de la gimnàstica holística. A Zona Fitness Lleida combinem la pràctica del ioga i del Pilates per a realitzar classes dinàmiques i aptes per a tots els públics.

Diversió a les activitats drigides de Ioga Pilates Aeri

Beneficis del Ioga Pilates Aeri

Practicar Ioga Pilates Aeri suposarà obtenir una sèrie de beneficis que amb el Ioga o el Pilates tradicional no es podrien obtenir, a més de potenciar alguns altres comuns en ambdues disciplines.

 • Augmenta la flexibilitat muscular i articular.
 • Tonifica la musculatura.
 • Millora la circulació i la respiració.
 • Ajuda a drenar el sistema limfàtic.
 • És una bona feina cardiovascular.
 • Pot alleujar el dolor d’esquena i ajuda a corregir la postura corporal.
 • Estira la columna, descomprimeix les vèrtebres, oxigena la medul·la espinal.
 • Combat la cel·lulitis i la flaccidesa.
 • Redueix l’estrès.
 • Potència les teves capacitats mentals i actua com a relaxant emocional.
 • Millora la nostra propiocepció.
 • És sorprenent, divertit i tota una experiència.

Practicant-ho, guanyaràs força, agilitat i equilibri aconseguint una intensa sensació de benestar cada dia.

Ioga Pilates Aeri

Com és una classe de Ioga Pilates Aeri?

El Ioga Pilates Aeri és una activitat que requereix d’una determinada tècnica a l’hora de realitzar les asanas. Per això, durant els primers passos, resultarà necessari buscar (en el cas de ser alumnes) o oferir (si som instructors) classes per a principiants.

En general, en iniciar-se en les classes de Ioga Pilates Aeri es realitzen asanas en les quals es perd lleument el contacte amb el terra, amb l’objectiu d’acostumar al cos, començar a moure les articulacions i a relaxar-se.
Quan ja es compta amb una certa experiència, es comencen a incloure postures en les quals es perd totalment el contacte amb el sòl, però es continua romanent prop d’ell.

En aquest punt es fa un treball més intens de la musculatura, es desenvolupa la flexibilitat dels músculs i articulacions, i es continua treballant la relaxació mental.

Finalment, en practicants avançats de Ioga Aeri es poden realitzar les postures a una distància considerable del sòl, la qual cosa permet incloure moviments molt més oberts, creatius, i de major dificultat. Inclouen exercicis per a enfortir el tren superior, inferior, core… amb moviments dinàmics i fluids.

Mira l’horari d’activitats de Zona Fitness Lleida per veure quina classe t’encaixa més dins de les teves sessions al gimnàs.

estirament corporal a una activitat dirigida

Tipus d’exercicis que es practiquen en una sessió

 • Flexions de columna passives.
 • Obertures d’espatlles
 • Postures invertides.
 • Divertides postures de vol.
 • Enfortir cames.
 • Enfortir braços.
 • Postures més dinàmiques i fluides.
 • Aprofundir en la teva pràctica.

En una sessió de Ioga i/o Pilates aeri, fins i tot en dues sessions per setmana, pots incloure els moviments d’embranzida, manteniment, torsió, extensions cap endarrere i cap endavant, obertura de malucs i molt més.

Et permet treballar les espatlles, calmar el sistema nerviós i sortir de classe com si estiguessis surant.

Meditació a la classe d'activitat dirigida

Les classes inclouen extensions passives d’esquena, treball de centre, enfortiment de tren superior, equilibri i postures invertides. Un ioga (pilates… depenent del mètode que es practiqui) totalment diferent!
El gronxador ens permet provar aquestes flexions de columna i postures invertides però d’una manera molt segura i més profunda que en una classe normal de Ioga.

Finalment s’acaba la sessió amb la postura de «La Crisálida», on l’alumne queda tombat i còmodament embolicat en l’aire, completament en ingravitació amb les cames despenjades a més alçada que el cos (drenatge psico-fisico-emocional) on aconsegueix una relaxació profunda: «única i incomparable sensació de benestar».