TABATA

TABATA

← Tornar a l’horari

Què és Tabata?

El Tabata es troba entre les modalitats d’entrenament intervàl·lic d’alta intensitat, també anomenades HIIT (High Intensity Interval Training), que no són més que una sèrie de rutines que combinen exercicis d’alta intensitat i de curta durada. Es tracta d’exercicis curts, però més vigorosos del normal.

Com és d’esperar, quan parlem de Tabata ens referim a una rutina que combina moments de gran intensitat (anaeròbic) amb espais d’intensitat baixa-mitjana o fins i tot de complet descans amb l’objectiu de promoure que el ritme cardíac segueixi actiu mentre duri la sessió. Aquest entrenament busca que la persona faci tantes repeticions com pugui durant 20 segons. Després descansarà 10 segons i després repetirà 20 segons d’activitat física intensa fins a aconseguir un total de 8 sèries d’un exercici en concret.

Però si el Tabata crida la teva atenció, has de saber que només necessites 15 minuts per sessió per aconseguir bons resultats. Es pot aplicar la rutina amb qualsevol exercici bàsic com esquat, flexions de braços, gambades o dominades. És així com s’aconsegueix que les persones que realitzen aquest tipus d’entrenaments curts puguin perdre pes en poc temps.

Beneficis de l’activitat

A continuació t’explicarem algunes bondats que ofereix el Tabata al teu cos i ment.

Et permet millorar la teva resistència física

És normal perdre resistència a mesura que passen els anys. No obstant això, aquestes rutines poden ajudar-te a recuperar-la. Això t’ajudarà a realitzar amb més facilitat les teves activitats quotidianes i esportives del dia a dia.

Facilita el procés de perdre pes i tonificar els músculs

Mitjançant el Tabata el nostre metabolisme s’accelera, el que ajuda a aconseguir una major despesa calòrica, sigui durant l’exercici com durant el repòs. Així mateix, ajuda a definir els músculs de forma eficaç i a cremar el greix localitzat. Si es combinen aquests exercicis amb una dieta adequada, perdràs pes amb molta més rapidesa. Et recordem que al gimnàs Zona Fitness Lleida disposem del servei de dietètica i nutrició on podem ajudar-te a menjar millor segons el teu objectiu.

Guanyaràs capacitat aeròbica

La bona distribució de l’oxigen a través del cos influeix en la salut dels pulmons, el cor i els vasos sanguinis, el que ajuda a evitar malalties cardíaques. Això es coneix com a capacitat aeròbica i es desenvolupa especialment a través de l’exercici físic; el Tabata és un dels tants que té un efecte positiu en el nostre organisme.

És ideal per a les persones ocupades

Si tens moltes coses per fer durant el dia, l’entrenament Tabata és ideal per a tu. Només necessites 15 minuts per exercitar el teu cos de forma entretinguda, variada i pràctica … Però, és clar: sempre amb molt enfocament i prudència!

S’adapta a qui el practiqui

Com ja hem esmentat, Tabata és un tipus d’entrenament bastant intens. No obstant això, les activitats poden adaptar-se a cada persona, depenent de si és un principiant o avançat. L’important és no forçar els músculs més del que el teu cos pugui aguantar, ja que així evitaràs lesions. Tu marques la intensitat de l’exercici!

Prova el mètode Tabata

Tabata és una fòrmula fantàstica per cremar greix, baixar de pes, tonificar els músculs, oxigenar l’organisme, mantenir cos i ment sans en tan sols quatre minuts. Com has pogut veure, els seus beneficis són molts, però també és important prendre mesures. Per finalitzar, si t’interessa realitzar-ho, fes la teva revisió de salut corresponent i busca orientació d’entrenadors professionals. 

Al gimnàs Zona Fitness Lleida pots començar quan vulguis, aquí pots veure l’horari de classes.

*Aquesta activitat dirigida requereix de reserva prèvia (pregunta a recepció).

Activitats dirigides

Disposem de més de 50 sessions a la setmana dirigides pels nostres tècnics perquè puguis practicar tota mena d’activitats per tots els nivells físics i edats. Per tonificar el cos, perdre pes, guanyar capacitat cardiovascular, enfortir l’abdomen o simplement suar o ballar.

Properes classes d'avui