IOGA

IOGA

← Tornar a l’horari

El ioga és un art, una ciència i una filosofia de vida. Afecta a tots els nivells de la vida humana, tant física, mental, emocional i a un nivell més profund; espiritual. És un mètode pràctic per donar sentit a la mateixa vida i convertir-la en útil i noble.

El ioga és un amic per a tots aquells que l’abracen de manera sincera i entregada. Allunya als practicants del dolor, el patiment i els estats de psicosi i depressió, i els permet viure amb plenitud, alegria i goig per la vida. Ajuda al cos mandrós a ser actiu i vibrant. Transforma la ment i la torna harmoniosa i equilibra els nostres estats emocionals.

La pràctica de ioga es divideix en 4 parts

  1. Pranayama o disciplina de la respiració: Amb diferents tècniques i exercicis de respiració aconseguim asserenar la ment i preparar el cos per a la pràctica física (asanes).
  2. Asanes: Són exercicis físics de treball amb el cos amb l’objectiu de corregir alineaments incorrectes d’esquena, alteracions posturals localitzades i contractures per tal d’equilibrar les extremitats. La pràctica regular aporta flexibilitat i dinamisme al cos físic. L’execusió de cada assana genera un estat mental i un missatge emocional concrets.L´objectiu final és preparar el cos per a la concentració de la ment i la meditació.
  3. Dharana: Concentració. Amb exercicis específics de control de la respiració aconseguim un estat mental d´unidireccionalitat i calma mentals per preparar la ment per la meditació.
  4. Dhyana: Meditació. És un estat de la ment concentrada, serena, atenta i controlada que ens ensenya a veure la vida tal com és realment sense caure en les fantasies i il·lusions de la ment ordinària. La seva pràctica requereix voluntat, esforç i constància.

Unitat ment-cos

La ment és el nexe d’unió entre el cos i la consciència. Una persona pot viure amb atenció, discriminació i serenor internes només quan la ment està clara i serena. El ioga esdevé l’alquímia que genera aquest equilibri. El cos i la ment estan en constant interacció. La ciència del ioga no ens ensenya on acaba el cos i comença la ment, sinó que els considera com a una sola entitat integrada.

Quan existeix una perfecta harmonia entre el cos i la ment, arribem a la comprensió de nosaltres mateixos i a l’autorealització. De la mateixa manera quan la salut no és òptima, es genera un desequilibri a nivell físic, mental i emocional. La manca de salut implica una manca d’harmonia i la predisposició de l’individu a emmalaltir. Les asanes (postures físiques) alleugeren desajustos o lesions físiques i milloren l’estabilitat i l’equilibri del practicant.

Enforteixen ossos i músculs i provoquen massatges d’òrgans interns com els pulmons, l’estómac, el pàncrees… Mentre s’executen; alhora que augmenten l’energia vital del nostre cos. Les postures activen parts específiques del cos alhora que aquieten i aporten serenitat a la ment. L’accelerat ritme de vida i les exigències de la vida moderna provoquen confusió, depressió, ràbia, tensió i insomni. I quan la ment està totalment enfocada en els objectes dels sentits, pot haver-hi tristesa, fatiga i infelicitat.

La ment pot ser un enemic secret i un amic traïdor quan no està controlada o dominada. Una ment així; influencia en la nostra conducta abans de reaccionar i reflexionar sobre les causes i conseqüències dels nostres pensaments i accions. La pràctica regular de ioga centra la ment i ens inculca un sentit discriminador, de manera que els objectes, successos i circumstàncies de la nostra vida es perceben com a realment són i no arriben a dominar-nos.

«El ioga és com la música: El ritme del cos, la melodia de la ment i l’harmonia de l’ànima, creen la simfonia de la vida» (B.K.S Iyengar-mestre de ioga).

Activitats dirigides

Disposem de més de 50 sessions a la setmana dirigides pels nostres tècnics perquè puguis practicar tota mena d’activitats per tots els nivells físics i edats. Per tonificar el cos, perdre pes, guanyar capacitat cardiovascular, enfortir l’abdomen o simplement suar o ballar.