A principis d’any arriba el moment de pensar en els nostres objectius i aspiracions i molts us apunteu al gimnàs amb el desig, la valentia i la força per assolir-los, i us enfronteu al primer dia al gimnàs, d’això n’hem parlat molt. Però què hi ha sobre les motivacions per les quals entrenar? Què ens mou per dins a marcar-nos objectius i a decidir anar-hi a per ells? En parlem?

Motivacions per les quals entrenar

Hi ha moltes raons per les quals les persones s’inicien en la pràctica esportiva, i diriem que n’hi ha tantes motivacions per les quals entrenar com persones al món. Anem a llistar-les! Així diriem que algunes de les motivacions més comunes inclouen les següents:

 1. Millorar la salut física i mental: L’entrenament regular pot ajudar a millorar la salut cardiovascular, augmentar la massa muscular i reduir el risc de malalties cròniques. També pot ajudar a millorar l’estat d’ànim i reduir l’estrès.
 2. Millorar l’aspecte físic: Moltes persones entrenen per millorar el seu aspecte físic i aconseguir una imatge més atlètica.
 3. Prevenir i tractar lesions: La pràctica esportiva realitzada correctament reforçarà les estructures del teu cos i amb la supervisió adecuada pot paliar lesions ja existents.
 4. Millorar l’autoestima: L’entrenament regular et pot ajudar a augmentar la seguretat i confiança en tu mateix ja que et demostrarà del que ets capaç.
 5. Millorar les habilitats esportives: Entrenar pot millorar les habilitats esportives, independentment de si es practica un esport de manera amateur o competitiva.
 6. Vida més activa i sense preocupacions: Entrenar regularment pot ajudar a les persones a sentir-se més actives i enèrgiques, així com ajudar a reduir preocupacions de salut
 7. La competició: Per moltes persones, entrenar és una forma de competir amb ells mateixos i amb altres, i això pot ser una motivació molt gran per continuar amb l’entrenament regularment.
 8. Mejorar el rendiment laboral: Entrenar pot ajudar a millorar la concentració, la memòria i les capacitats cognitives, la qual cosa pot ser molt útil per a professionals que necessiten estar concentrats en el treball.
 9. Socialització: Entrenar pot ser una oportunitat per conèixer gent nova i formar part d’una comunitat, la qual cosa pot ser molt benèfic per a la salut mental i el benestar.
 10. Per passar temps: Moltes persones veuen l’entrenament com una forma de passar temps d’una manera divertida i productiva.
 11. Per superar reptes: Per a algunes persones, entrenar és una oportunitat per superar reptes i aconseguir coses que abans creien impossibles.

Aquesta és el llistat de motivacions per les quals entrenar que hem desenvolupat a Zona Fitness però com hem dit hi ha tantes com persones, per tant cada persona pot tenir les seves pròpies raons per entrenar i totes son vàlides sempre i quan vagin a favor de la salut!

Motivacions per les quals entrena

Com fixar-se objectius saludables

 1. Fixar-se objectius a curt i llarg termini.
 2. Buscar un amic o un company d’entrenament.
 3. Provar noves activitats o rutines per mantenir-se motivat.
 4. Mantenir un registre de l’entrenament i les millores.
 5. Buscar suport i inspiració en comunitats en línia.

En conclusió, les motivacions per les quals entrenar són molt personals i variades, però totes haurien de tenir un objectiu en comú: millorar la salut i el benestar. És important reconèixer les nostres motivacions i utilitzar-les per mantenir-les i assolir els nostres objectius.

No importa la motivació, l’important és que ho visquis com una forma de millorar la teva vida i et sentis satisfet i motivat per continuar amb l’entrenament. A Zona Fitness, pots trobar ajuda i suport per aconseguir els objectius esportius i mantenir-te motivat!

Si vols seguir nutrint el teu coneixement continua navegant pel nostre blog.