7-errors-despres-dentrenar

Quan comencem en qualsevol tipus d’esport i exercici físic podem cometre molts errors. És normal, no et preocupis! El problema comença si continues realitzant després d’un temps aquestes accions que podrien afectar la teva salut. Però, calma, aquí estem nosaltres per a comentar-te quins són els errors més comuns que fan els novells després de fer exercici, perquè no ho tornis a fer.

Què és el que NO haig de fer després de realitzar alguna activitat física

Què és el que NO haig de fer després de realitzar alguna activitat física?

No beure aigua

Gran part del nostre cos està compost per aigua. Si no li dónes la hidratació necessària, podries sentir-te fatal. Especialment si estàs fent exercici, et recomanem prendre almenys 3 litres d’aigua en les pròximes hores després de l’entrenament físic.

No descansar

Sol ocórrer que moltes persones, a la recerca de resultats ràpids, solen apuntar-se a diverses classes, una després d’una altra i no prenen descansos entre una activitat i una altra. Cuidat! Especialment si estàs començant, has de donar-li temps al teu cos perquè s’adapti al teu nou estil. Veu al teu ritme, presa pauses, evita lesions i cuida la teva energia.

Descansar massa

Res en excés és bo. Encara que cal descansar i dormir almenys 8 hores diàries. No obstant això, no és recomanable passar massa temps inactiu immediatament després de l’entrenament; això podria augmentar el risc de sofrir malalties de cardiovasculars. Per això és important introduir el descans actiu en les nostres rutines d’entrenament.

No canviar-se o dutxar-se

Sabem que no sempre et pots banyar immediatament en acabar l’entrenament. No obstant això, és important que a una vegada culminis la teva rutina, et canviïs de roba. Si has suat molt o poc no importa, el que has de recordar és que els bacteris solen buscar la roba humida. Després, fes-te una dutxa al més aviat possible per a cuidar la teva higiene i hidratar la teva pell. A més, t’ajudarà a sentir-te més relaxat!

No menjar adequadament

Si creus que saltant certs menjars obtindràs millors, hem de dir-te que no funciona així. Has d’alimentar-te bé durant el dia i d’acord als teus objectius, siguin cremar greix o guanyar massa muscular. És important que incloguis proteïnes, carbohidrat, greixos bons i suficient hidratació, com ja comentem. T’assegurem que el teu organisme estarà molt més actiu per a la teva rutina en el gimnàs.

Menjar en excés

Sabem que quan entrenem el nostre cos sol demandar més nutrients. Però, hey!, això no vol dir que deguis per a ingerir tot el menjar que guardes en la nevera. Sigues coherent, no sabotegis el teu procés d’entrenament i, si és possible, consulta a un nutricionista especialitzat en l’àrea esportiva.

Fumar

Si estàs començant a entrenar és perquè vols millorar la teva salut física o sentir-te millor amb tu mateix, no és així? Si estàs acostumat a fumar, hem de dir-te que el pitjor moment per a encendre el cigarret és justament després de practicar una activitat física. De fet, d’aquesta forma augmenten les possibilitats de patir malalties relacionades amb el tabac… Així que millor pensa-ho dos -o més- vegades abans de fumar.

Comets algun d’aquests errors? Ara que coneixes els riscos, ja no tens excusa per a repetir-los. Dóna-li amor al teu cos, cuida’l!