Manual per al teu primer dia en el gimnàs

Després de tant pensar-ho, decidir-se, posposar-ho i tornar-se a decidir, per fi ha arribat el teu primer dia al gimnàs! Tens la teva roba en ordre, les teves sabatilles d’esport netes, la teva bossa al dia, i l’energia al 100% però, a l’ésser la teva primera vegada entrenant, pots cometre alguns errors. Sigui per excés d’emoció, per falta de disciplina o per distracció, hi ha moltes accions que els novells cometen i que poden afectar greument la seva motivació i la seva salut. A Zona Fitness Lleida et preparem un manual per al teu primer dia al gimnàs i així ajudar-te a complir amb aquesta nova meta. T’animes? Comencem!

Errors comuns dels novençans en el gimnàs

Abans de començar, volem que coneguis totes aquestes accions que hauràs d’evitar perquè el teu primer dia en el gimnàs acabi amb èxit.

1. No alimentar-se adequadament

Alimentar-se bé és vital, especialment quan el nostre cos està exposat a una intensa activitat física. Presa molta aigua i procura que la teva dieta t’aporti els nutrients necessaris per a tenir l’energia suficient en realitzar els teus entrenaments. Si menges menys del que deuries sense tenir un control o si, al contrari, menges de més i de forma desequilibrada, corres el risc de no veure cap progrés en la teva pràctica d’exercici físic.

alimentar-se-adequadament-zona-fitness-lleida

2. No triar la roba adequada

De res serveix que vagis al gimnàs amb sabatilles boniques que no seran d’utilitat per als exercicis a realitzar. Procura que el teu calçat esportiu que tingui cambra d’aire que permeti suportar els impactes d’exercici, i, per descomptat, que subjectin bé el teu peu. Tampoc cometis l’error d’utilitzar roba “per a suar més”. Recorda que l’important és perdre greix i modelar el teu cos, no volem que acabis deshidratat!

roba adequada-zona-fitness-lleida

3. Posar-se massa pes

Algunes persones volen recuperar el temps perdut; unes altres volen músculs definits en una setmana. Sigui com sigui la raó, carregar pes de més pot generar lesions musculars realment greus. Així que, si us plau, para esment al que indica l’instructor segons el teu pes i experiència.

posar-se-massa-pes-zona-fitness-lleida

4. Exercitar-se sense l’ajuda d’un instructor

Molts creiem que sabem fer abdominals perquè així ens van ensenyar en el col·legi o perquè el vam veure a YouTube. No obstant això, són moltíssims els casos en els quals es practica una tècnica incorrecta que pot posar en risc la salut de la teva esquena o cervical. També ocorre moltíssim que, en trobar-se enfront del munt de màquines, volen usar-les totes sense tenir idea de com fer-ho correctament. Si us plau, pregunta als nostres tècnics de Zona Fitness Lleida prèviament i evita lesions.

gimnàs Zona Fitness Lleida

5. No descansar

Per creure’s todopoderoses o per les ànsies de voler resultats ràpids, moltes persones solen evitar els descansos durant els entrenaments. Pren-te aquest moment per a reposar energia, hidratar-se i respirar és realment important perquè el nostre organisme s’oxigeni i es recuperi adequadament dels esforços realitzats. 

no-descansar-zona-fitness-lleida

6. Enfocar-se en una sola activitat

Sí, tranquil, sabem que és una cosa nova per a tu. Per això volem que sàpigues que un altre dels errors comuns és fer massa cardio i pocs pesos. L’ideal és que l’entrenament equilibrat que pugui combinar tots dos exercicis. La rutina cardiovascular t’ajuda a tenir energia i a cremar greix; però els pesos, per exemple, ajuden a modelar el teu cos. D’aquesta manera podràs aprimar i definir el teu cos amb major rapidesa. Si no saps quina activitat triar et recomem que llegeixis el post on parlem sobre quina activitat és millor per a tu.

Zona Fitness Lleida

7. Parlar mentre entrenes

Tal vegada vas ser amb una amiga o amic i et sembla divertit conversar durant l’entrenament per a reduir l’ansietat del primer dia en el gimnàs. Error! Si parles massa t’esgotaràs més del normal. Recorda que la respiració és el que t’ajudarà a oxigenar el cos perquè puguis complir amb tota la teva rutina. Procura mantenir la capacitat respiratòria òptima per a aconseguir la teva meta.

parlar-mentre-entrenes-zona-fitness-lleida

8. Acabar l’entrenament sense estirar els músculs

Un error comú consisteix a començar l’activitat física de cop i acabar sense fer cap mena d’exercici per a relaxar els músculs. Els estiraments, especialment al final de l’entrenament, són importants perquè els músculs tornin al seu estat natural després de la pressió a la qual han estat sotmesos. Evadir aquest pas pot generar contraccions i fins i tot lesions per la sobrecàrrega.

Guia bàsica per a un reeixit primer dia en el gimnàs

Ara sí, et contem el que SÍ has de fer… Llegeix amb atenció!

guia-basica-primer-dia-gimnas-zona-fitness-lleida

  • Tria roba i calçat esportiu útils per a l’ocasió prioritzant la comoditat. Evita utilitzar gorres, canelleres, cintes i altres accessoris que puguin interferir en la pràctica.
  • Porta una ampolla d’aigua per a la teva hidratació, tingues a la mà una tovallola petita per a assecar-te la suor. Si et dutxaràs en el lloc, no oblidis portar la teva tovallola, sabó i calçat per a la dutxa.
  • Explora! Quan arribis, recorre les instal·lacions del local, interactua amb els professionals de Zona Fitness Lleida que t’orientaran, coneix les diferents activitats que ofereix el gimnàs i avalua quin s’adapta millor al teu estil.
  • Comença amb ganes, però ves poc a poc! Recorda que és una experiència nova per a tu i que, probablement, et prendrà una mica de temps adaptar-te i veure resultats.
  • Deixa que t’assessorin! Comunica’t amb l’entrenador i pregunta-li com funcionen les màquines de la sala de Fitness, com has d’usar-los, quina és la posició adequada, la velocitat indicada per a començar, quant pes pots prendre, com has de respirar, etc. És millor preguntar molt que sofrir una lesió que vas poder evitar fàcilment.
  • Comença amb un pes que puguis aixecar sense esforçar-te massa. Això, en principi, et permetrà marcar bé la posició i el moviment. Quan ja hagi transcorregut un parell de setmanes, o tal vegada tres, pots intentar anar augmentant una mica el pes per a definir millor els teus músculs.
  • Per a diversificar les activitats, pots començar amb 15 minuts d’exercici cardiovascular i continuar amb un circuit d’exercicis de força.
  • Marca’t objectius realistes. No busquis obtenir resultats miraculosos a curt termini i confia en la teva constància. Si no, acabaràs frustrat abans d’hora.
  • Ves al teu ritme, no et comparis amb ningú! Recorda que cada qui té necessitats i experiències diferents, així que no et pressionis massa pel que uns altres facin.
  • Quan acabis la teva pràctica, recorda que has d’estirar els músculs de forma conscient durant uns 3 o 4 minuts perquè tornin al seu estat inicial.

Bé! Ja coneixes els errors més comuns dels novençans en el seu primer dia de gimnàs i també t’hem donat alguns consells perquè no els cometis. En Zona Fitness Lleida estarem encantats de poder ajudar-te perquè vives una experiència genial i per a fer que el teu programa d’exercicis sigui realment divertida i profitosa. T’esperem!