Fer exercicis cardiovasculars és sinònim de regalar-nos vida. Si els practiquem de dues a tres vegades per setmana, començaràs a notar els canvis tant en la teva aparença, com en la teva salut física i benestar mental. Encara que no es necessita una màquina per a poder realitzar un entrenament de cardio, al gimnàs hi ha moltes opcions que et faran la rutina més senzilla, efectiva i còmoda, te les expliquem a continuació!

quina-maquina-triar-per-a-fer-cardio-al-gimnas

Què és el «cardio» i quina és la seva importància?

Segurament has escoltat moltes vegades la paraula «cardio», però saps realment què significa? Comencem aclarint aquests termes. Quan parlem de «cardio» ens referim als exercicis o entrenaments cardiovasculars o aeròbics. Això inclou qualsevol activitat física que es practiqui a una intensitat moderada durant llargs períodes de temps, mantenint una elevada freqüència cardíaca.

D’acord amb aquesta premissa, la pràctica de cardio comprèn exercicis com caminar, córrer, trotar, pujar les escales, ballar, etc. També pots fer cardio en el gimnàs amb ajuda de màquines que et comptarem més endavant.

Alguns dels múltiples beneficis que aporta l’entrenament cardiovascular són:

  • Ajuda a cremar calories.
  • Permet tenir major resistència física.
  • Accelera el metabolisme.
  • Millora el sistema immunològic.
  • Disminueix el greix corporal.
  • Controla la pressió arterial.
  • Afavoreix el funcionament dels pulmons.
  • Estabilitza els nivells de colesterol «dolent».
  • Equilibra els nivells de sucre en l’organisme.
  • Enforteix el cor.

Màquines per a entrenar cardio al gimnàs

Al gimnàs existeixen múltiples opcions per a entrenar cardio. Aquí te n’expliquem algunes:

màquina-elíptica-per-fer-cardio-al-gimnàs-zona-fitness-lleida

El·líptica

Les bicicletes el·líptiques (normalment conegudes simplement amb el nom d’el·líptiques) es diferencien de la resta de màquines de cardio en el fet que pots implicar el tren inferior i superior al mateix temps, fet que et permetrà un entrenament complet i equilibrat a més de maximitzar la crema de calories. Generalment per intensitats baixes utilitzarem de manera instintiva només les cames, reposant les mans a les preses que trobarem per a tal fi, per a intensitats més altes ens veurem obligats a utilitzar també el tren superior. L’el·líptica no comporta impacte sobre les articulacions, això la fa ideal per a persones amb un pes relativament alt o amb problemes articulars. Pots trobar-les d’elèctriques o de resistència mecànica qualsevol mena és bo per fer-te cremar calories.

No obstant això, si ets dels quals necessita més acció, et recomanem que variïs de màquina cardiovascular. Encara que en 30 minuts d’exercici en l’el·líptica es poden arribar a cremar entre 250 i 400 calories, depenent del nivell de resistència i velocitat que apliquis.

Cinta de córrer

La cinta de córrer és una altra de les aliades per a cremar calories, amb ella segur que suarem molt. És una excel·lent alternativa per als runners principiants o per a aquells dies en què el temps no acompanyin i vulguis continuar entrenant. La seva versatilitat et permet seleccionar la intensitat, la inclinació i la velocitat de l’exercici i, a més, evitar els inconvenients de córrer a l’aire lliure.
No sols serveix per a córrer, també podem utilitzar-la com a caminadora donant-li una forta inclinació i caminant a una alta intensitat evitant l’impacte que es produeix al córrer.

El principal inconvenient de la cinta de córrer és que es diferencia substancialment de córrer a l’exterior pel fet d’estar propulsada per un motor elèctric que desplaça la banda sota els nostres peus. Per compensar aquesta anomalia s’acostuma a recomanar afegir sempre una lleu inclinació.

No sols serveix per a córrer, també podem utlitizar-la per a caminar al ritme que tu triïs, per exemple caminant durant una hora pots arribar a cremar entre 300 i 400 calories i si la cosa s’anima i entrenes corrent la quantitat de calories cremades oscil·la entre 600 i 1200 per hora.

cinta-de-correr-gimnàs-zona-fitness-lleida

Caminadora

Igual que les anteriors, és una gran eina en l’entrenament cardiovascular. Ideal per a aquelles persones amb sobrepès o amb problemes articulars que vulguin reduir al mínim l’impacte sobre les articulacions. A diferència de la cinta de córrer el moviment es produeix pel lliscament d’una banda moguda per la força del nostre pes, això permet un treball més natural biomecàniament que el que es produeix en una cinta de córrer on és un motor elèctric el que propulsa la banda. Un dels inconvenients de la caminadora és que difícilment podran utilitzar-la persones amb un pes relativament baix.

Bicicleta estàtica

La bicicleta estàtica és una de les opcions més populars en els gimnasos per la seva comoditat. Solen ser de resistència elèctrica. Són una bona opció per a les persones amb sobrepès però també per les que tenen problemes d’esquena o articulars. Regula correctament el seient i mantingues una postura adequada en tot moment.

Com veus, hi ha moltes opcions per a fer cardio tant a casa com en el gimnàs. Per quin vols començar?