Segurament has escoltat més d’una vegada sobre la importància de practicar exercici diàriament per a mantenir una bona salut física i mental. I sí, clar que és important! No obstant això, sabem que a vegades començar una rutina no és tan senzill mantenir la motivació, per això avui volem mostrar-te una manera molt divertida que combina ball i exercici, apte per a totes les edats! Continua llegint perquè coneguis tots els detalls sobre el Zumba.

Què és el Zumba i d’on prové?

Ball, exercici físic, salut i diversió: això és el Zumba! Es tracta d’una disciplina de Fitness que té com a objectiu ajudar-te a mantenir cos i ment sans, cremar greix, fer-te guanyar flexibilitat i enfortir els teus músculs.

Aquest tipus d’entrenament va ser creat en la dècada dels ’90 pel colombià Alberto «Beto» Pérez, i actualment es practica en més de 180 països. El seu èxit va ser tal, que més de 15 milions de persones en més de 200 mil localitzacions han gaudit dels seus beneficis fins al moment.

La fama de Zumba s’expandeix cada dia més pel món, així que si t’animes a entrenar estàs en el moment perfecte i lloc perfecte, perquè és realment fàcil trobar una classe de Zumba al gimnàs Zona Fitness Lleida!

Característiques de la disciplina

Aquests són alguns de les característiques que defineixen una sessió de Zumba:

 • La majoria de les classes presencials duren entre 50 i 60 minuts.
 • Es realitzen, principalment, en grups.
 • Està dissenyada per a persones de totes les edats i nivells.
 • Combina moviments d’alta i baixa intensitat.
 • Existeixen diferents tipus adaptats a les característiques i necessitats de qui ho practiqui.
 • Predominen els ritmes llatins (merenga, salsa, reggaetón, cúmbia,
 • samba, calipso, bachata, etc.).
 • No és necessari ser dominar el ball; en comptes d’ensenyar rutines de ball la pràctica es basa en la imitació i seguir els passos de l’instructor.

Es cremen suficients calories practicant Zumba?

Les paraules «suficient», «moltes» o «poques» són bastant relatives. No obstant això, és important que sàpigues que amb la pràctica d’aquesta disciplina fitness es pot cremar una quantitat de calories que no s’ha de subestimar.

Cada cos és diferent i no totes les classes duren el mateix. No obstant això, de mitjana, amb una sessió de 45 minuts es cremen entre 262 i 487 calories segons càlculs de zumba.com, la qual cosa significaria entre 5,8 o i 10,83 calories consumides per minut.

La majoria de les sessions tenen una durada d’una hora, i en aquest temps, segons els càlculs esmentats prèviament, es poden cremar entre 350 i 650 calories, i cadascuna compte en el procés!

Entre les recomanacions per a obtenir millors resultats, en la font esmentada anteriorment suggereixen: deixar-se portar i no cohibir-se durant la pràctica, accentuar els moviments dels braços per a activar els músculs, moure’s de dalt cap avall, moure la cintura i maximitzar els moviments que et facin sentir més còmode.

Has de tenir en compte que el consum calòric dependrà, entre altres factors, del pes de la persona, de la seva massa muscular i la seva condició física. No obstant això, un dels principals atractius del Zumba és la seva capacitat per a ajudar a reduir les talles d’una forma realment entretinguda. Gairebé sense adonar-se de l’esforç! Per això cada dia més persones se sumen a aquesta ona de diversió i benestar.

Beneficis del Zumba

 • T’ajuda a baixar de pes. Si el teu objectiu és baixar unes quantes talles de manera divertida, amb Zumba podràs cremar fins a gairebé 700 calories per cada sessió, segons la intensitat que li apliquis.
 • Et permet tonificar els músculs: Una de les bondats que ofereix aquesta disciplina és que t’ajuda a modelar i enfortir els músculs del teu abdomen, cames, glutis i braços.
 • Augmenta la teva resistència física i la teva energia: Els resultats seran millors si la realitzes periòdicament i de manera regular.
 • Millora el teu sistema cardiovascular: Quan balles s’optimitzen les condicions del teu cor, els teus pulmons i del teu sistema circulatori en general. D’aquesta manera, podries arribar disminuir els nivells de colesterol, la glucosa en sang i els triglicèrids.
 • T’allibera de l’estrès: com qualsevol exercici físic, a través de la pràctica de Zumba el teu cervell allibera endorfinas que et faran sentir més feliç, relaxat i amb millor humor.
 • Et diverteix: si les rutines tradicionals del gimnàs o les màquines no són la teva especialitat, aquesta pot ser una bona manera de començar a entrenar sense si més no adonar-te de l’esforç físic que fas en cada classe.
 • T’ajuda a socialitzar: com es tracta d’una classe grupal, tindràs l’oportunitat de conèixer nous amics cada dia, mentre et diverteixes ballant junts.
 • És efectiu: amb l’entrenament constant podràs veure resultats positius en poc temps. T’animaries a practicar Zumba almenys tres vegades per setmana?

Tips per a la teva primera classe

Si ja vas decidir que aquesta és la teva opció favorita per a entrenar, compartim amb tu algunes recomanacions abans de començar:

 1. Utilitza roba còmoda. Recorda que realitzaràs molts moviments, així que millor veu ben equipat!
 2. Hidrata’t. Porta sempre la teva ampolla d’aigua; t’assegurem que en cada sessió se Zumba suaràs molt, així que has de reposar a través de la hidratació tot el líquid perdut.
 3. No et desesperis! Si al principi se’t fa difícil seguir al teu instructor, no et preocupis! Veu pas a pas i gaudeix de la classe tot el que puguis i, si us plau no et comparis amb altres companys, cada procés és únic!
 4. Organitza una classe amb els teus amics. Què divertit és ballar envoltat de gent volguda i plena de bona energia! Fes una llista d’amics que s’atrevirien a sumar-se amb tu a aquesta nova aventura i veu amb ells. Si no són abonats de Zona Fitness Lleida poden demanar una invitació gratis aquí.
 5. A mesura que vagis avançant veu pujant la intensitat dels exercicis de manera gradual i recorda que els millors resultats s’obtenen quan hi ha constància.
 6. Tip d’or: combina la pràctica de Zumba amb una alimentació saludable. Et sorprendrà l’efecte que aquesta combinació generarà en la teva vida! Els nostres tècnics poden assessorar-te i fer-te un pla nutricional per a ajudar-te a aconseguir l’equilibri entre dieta i exercici.

Definitivament, Zumba és una de les tècniques més divertides per a perdre pes, tonificar els músculs, millorar l’ànim i omplir-se d’energia. Si ja has viscut l’experiència, explica’ns aquí sota què t’ha semblat! Si vols començar i tens alguna pregunta, comenta’ns!