Sabies que els entrenaments en suspensió o TRX són exercicis on es treballa tot el cos? Doncs sí, la pràctica queda en mans de l’arnès i de la teva resistència! Una de les característiques més interessants és que, en aquest cas, el pes corporal es converteix en el teu millor aliat per tonificar tots els teus músculs. Així que, si estàs interessat en aquests exercicis però encara no t’has apuntat a una sessió de les que fem a Zona Fitness Lleida, segueix llegint! Et contarem el que necessites saber sobre els seus beneficis.

Entrenament en suspensió o TRX

Què és TRX o entrenament en suspensió?

Les sigles TRX signifiquen Total-body Resistance Exercise i traduït seria «exercicis de resistència total del cos». L’entrenament de suspensió et permet fer exercicis multidimensionals, eficaços i segurs. Si el que vols és definir ràpidament la figura o mantenir el cos en condicions òptimes, aquesta opció és ideal per a tu.

Aquesta pràctica física és una forma innovadora d’exercitar-se i d’entrenar tot el cos! Es treballa amb el cos complet i els teus moviments són els que mouen el centre de gravetat. Persones del gimnàs de totes les edats el practiquen i els metges el recomanen.

I el motiu que convenç a tothom és que per practicar aquest tipus d’entrenament en suspensió no cal tenir una condició física prèvia, ja que està dissenyat per treballar d’acord amb les capacitats de cadascú. Tu marques el pes, la força i la intensitat a aplicar!

Per entrenar amb TRX fitness només s’utilitza una cinta de niló resistent i regulable que amb ancoratges en un extrem i agafadors per les teves mans o els teus peus, amb empunyadures, de l’altra.

sistemes d'entrenament trx fitness

Principals característiques

  • Els atletes d’alt rendiment són els primers a utilitzar aquest mètode per tonificar i augmentar la massa muscular, exactament aquesta és la principal funció que caracteritza l’entrenament en suspensió.
  • És una forma d’entrenar diferent que et permet triar la variació dels exercicis.
  • Per mitjà de nivells de rutines, podràs triar què vols o que part del cos necessites treballar, tot dependrà dels objectius que tinguis.
  • Hi ha centenars de rutines! Per a cada part del cos, però les mans i els peus són el primer que faràs servir per sostenir-te del punt d’ancoratge.
  • És un entrenament que combina exercicis cardiovasculars i de força. Segons especialistes, el TRX té prou similituds amb el Pilates per les bondats que ofereix.
Amb un sol TRX pots realitzar un enorme ventall d'exercicis de dificultat variable per a treballar tots els músculs del cos

5 avantatges d’entrenar en suspensió vs sistemes d’entrenament tradicionals

  1. Pràctic de traslladar a qualsevol lloc, no ocupa espai, inclús pots col·locar-lo en una porta.
  2. Amb un sol TRX pots realitzar un enorme ventall d’exercicis de dificultat variable per a treballar tots els músculs del cos.
  3. Com que treballes amb el teu propi cos t’ajuda a conèixer-te millor i millorar la teva propiocepció, treballes la flexibilitat, l’equilibri, etc.
  4. Com treballes amb el teu propi pes el risc d’excedir-te amb la càrrega es redueix substancialment, això també el fa apte per a pràcticament totes les edats i condicions.
  5. El TRX permet una enorme llibertat de moviments la qual cosa és un gran avantatge quan les teves dimensions no s’ajusten a les màquines típiques del gimnàs.

No oblidis sol·licitar ajuda d’un tècnic especialment en els teus primers passos en aquesta disciplina.

Ara que ja coneixes en què consisteix l’entrenament en suspensió, quan t’uniràs a la teva primera classe dirigida del Zona Fitness Lleida? Si vols saber els horaris d’aquesta activitat, pots consultar-ho aquí. T’esperem!